Nieuwsbrief april 2015

Maasland Gilde Oss e.o.

Nieuwsbrief mei 2015

Het Maasland Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bemiddelt tussen mensen die hun ervaringen en bekwaamheden willen delen en zij die daar gebruik van willen maken.
Velen hebben via studie, hobby of werk heel wat waardevolle kennis, ervaringen en bekwaamheden opgedaan die zij niet verloren willen laten gaan en daarom graag willen delen. Anderen zijn juist op zoek om hun kennis en kunde uit te breiden. Het Maasland Gilde probeert ze samen te brengen. Op de website vind u meer informatie.

Stadswandelingen

In de maanden mei tot en met september wordt  iedere eerste woensdag van de maand een stadswandeling gehouden. Een stadsgids van het Maasland Gilde leidt de wandeling. De eerste stadswandeling van 2015 is op woensdag 6 mei en de start is in het VVV gebouw aan de Spoorlaan om 14.00 uur met koffie of thee. De totale kosten voor wandeling en consumptie zijn € 5,00.
Tijdens de wandeling maakt u onder andere kennis met het Jan Cunen museum, de Grote Kerk, de gedempte stadswallen en de geschiedenis van Oss. De stadswandeling duurt ruim twee uur. De route is "rolstoelvriendelijk".

Atoomschuilkelder

Een bezoek aan de atoomschuilkelder aan het Jurgensplein is ook nog altijd mogelijk. De schuilkelder is in 1982 gebouwd ten tijde van de kruisrakettendiscussie en doet nu dienst als parkeergarage. Alle aangebrachte voorzieningen zijn nog aanwezig en kunnen onder begeleiding van een gespecialiseerde gids van het Maasland Gilde op afspraak bezichtigd worden.

Zandsculpturen Festival

Ook dit jaar vindt het "Zandsculpturen Festival Brabant" plaats in Oss, van 2 mei tot en met 4 oktober en het thema van deze editie van het Zandsculpturen Festival is "EEN REIS DOOR DE TIJD". Het festival bestaat uit een tentoonstelling van Zandsculpturen tot wel 8 meter hoog, die gemaakt zijn door professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ook dit jaar betaat waarschijnlijk de mogelijkheid het bezoek aan het festival te combineren met een stadswandeling.Bijzonderheden worden geplaatst op de website van het festival.
zandsculpturenbrabant.nl

Natuurwandeling 22 mei Kesselse waard

In het kader van “Ruimte voor de Rivier” worden oude geulen weer open gegraven, taluds worden flauw gemaakt zodat amfibieën en watervogels meer kansen krijgen. Dat zorgt voor nieuwe ontwikkelingen in de uiterwaarden. Samen met het recreatiegebied van de Lithse Ham is een mooi wandelgebied ontstaan.
Ook deze wandeling staat onder leiding van onze natuurgids Toon Voets.
Startpunt: Op de Kesselsedijk nabij een parkeerterreintje.
Postcode: 5398 CB nr: 42

Algemene informatie natuurwandelingen

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de parkeerplaats voor het Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 6 te Oss. Vandaar gaan we om 13.30 uur met gecombineerd vervoer naar de plaats van bestemming. De wandeling begint rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Wilt u op eigen gelegenheid direct naar de plaats van bestemming rijden, kijkt u dan op onze website voor verdere informatie.
U kunt zich aanmelden voor de wandeling bij het Maasland Gilde Oss. U kunt dit per e-mail doen, via de website, telefonisch of tijdens het spreekuur op donderdag.
De kosten van deelname bedragen voortaan € 2,50 per persoon.

Klik hier voor actuele informatie