Könyv Guru

legutóbbi ismertetései és értékelései

Decens Recenzens / Hétköznapi sérüléseink háttere
F. Várkonyi Zsuzsa: Sors és sérülésHogyan hat a pszichénkre a technikai fejlődés, milyen a jó szülés és kiből lesz jó szülő, milyen felelőssége van a pedagógusnak? Ilyen kérdésekre is keresi a választ F. Várkonyi Zsuzsa könyve.
Lapmargó / Száz éve is nyílott a pitypang
A Budapesti Újságírók Egyesülete Almanachja 1909Nem "tegnapi újság", hanem becses irodalomtörténeti kincs ez az almanach, amelyet a 20. század hajnalának legnagyobb írói, költői töltöttek meg szellemi izgalommal, párviadalokkal, gyilkos iróniával.
Decens Recenzens / „Dehogy cukkollak, csak viccelek”
Susan Forward: Mérgező szülőkKorántsem csak a szexuális abúzus vagy a fizikai erőszak árthat egy gyermek személyiségének, hanem a szülői cinizmus, figyelmetlenség, rendszeres megalázás is. Egy alapkönyv margójára.
Lapmargó / A múlandó idő cirógatni való tárgyai
Ollók és ollóféleségek borító"Haszontalanul (mert érdek nélkül) hasznos tudnivalók" apró tárgyakról, ezúttal az ollókról, nem csak gyűjtőknek.
Decens Recenzens / …és utóbb Intézet lesz az emberből
Feldmár András: Félelem, düh, agresszió és szex"Mintha elveszne a máskor imponálóan reflektált feldmári hang, és a tévedhetetlenség szerepében tetszelgő „Feldmár Intézet” nyilatkoztatna ki".
KÖNYVKIADÁS PROFESSZIONÁLISAN
facebook twitter

Könyv.Guru | info@konyv.guru