Nieuwsbrief Het Wisentbos

Nieuwsbrief Stichting Het Wisentbos

Voortgang Projecten

Een geweldige leuke verrassing! Het is Staatsbosbeheer Flevoland gelukt om eind 2015 nog geld vrij te maken voor de vervanging van de fietsbrug over de Wisenttocht. Het is geen houten brug geworden maar een composietbrug. De levensduur van de brug is met dit materiaal zeker jaren gewaarborgd. 

Ontwikkelingen 2015

In 2015 heeft Staatsbosbeheer veel opgeknapt in het bos. Nieuwe picknicktafels, plaatsen van routepaaltjes, verbetering van de paden, de inplant van een smulbos, groot onderhoud in een aantal vakken. Eigenlijk te veel om op te noemen. Dit alles is eens goed om de politiek te laten zien wat er allemaal is gebeurd. In samenwerking met Staatsbosbeheer wil de Stichting Het Wisentbos de gemeenteraad een keer uitnodigen om te komen kijken. Vrijwilligers die mee willen denken om dit op te zetten laat het ons weten.

Nieuwe vrijwilliger

Lykele Zwanenburg is sinds kort officieel vrijwilliger voor Staatsbosbeheer in het Wisentbos. Elke week maakt hij zijn ronde in het bos. Hij let op de flora en fauna en zorgt dat het afval in de prullenbak komt. Helaas komt nog veel afval in de bermen en struiken terecht. Gelukkig bemerkt hij dat meer bezoekers zijn voorbeeld volgen. 

Evenementen

Komende zaterdag vindt een voorstelling in het bostheater plaats. De titel is Moeders laatste wens. XL De Ateliers heeft een schitterende cast kunnen vinden voor dit evenement. Kom ook genieten van de acteertalenten in combinatie met de natuur in het Wisentbos. Het beloofd een mooi spektakel te worden. Vooraf aanmelden is nodig via www.wende2001.com.

De Meerpaal organiseert Passie in de polder in het Wisentbos. De datum was eerst in december gepland maar is verzet naar 12 en 13 maart 2016.

De Bever

Kom je regelmatig in het bos? De sporen van de bever zijn op sommige plekken heel duidelijk zichtbaar. Het is prachtig om te zien hoe de bever de takken en bomen afknaagt. Heb je mooie foto’s? Stuur ons je beste foto door. Deze zetten we dan op onze Facebook pagina.

Vragen over de nieuwsbrief?

 Laat een berichtje achter via info@hetwisentbos.nl

MailerLite