Newsletter MEGATECH Septembrie - Octombrie
                                                           

 

PC-uri industriale OMRON
IPC (Industrial PC) reprezintă o platformă bazată pe arhitectura PC care satisface standarde stricte de calitate necesare pentru echipamentele de automatizare a fabricilor și unităților de producție  şi care pot fi aprovizionate stabil o perioadă îndelungată de timp. Asistăm producătorii să conceapă echipamente de producţie mai inteligente utilizând  „Internetul lucrurilor”(IoT – Internet of Things) şi transferul voluminos de date prin intermediul IPC. În acelaşi timp, îi ajutăm să îşi crească productivitatea şi calitatea produselor prin aplicarea expertizei noastre în domeniul auto-reglării de precizie a sistemelor de control, expertiză dobândită folosind platforma de automatizare Sysmac la echipamente şi liniile de producție. Tendința actuală ce vizează producția inovatoare prin folosirea „Internetului lucrurilor”(IoT), traficul mare de date si robotica în cadrul proceselor de producție se răspândește. În scopul de a colecta date pentru întreținere preventivă, un controler logic programabil (PLC) este conectat cu un PC din cadrul reţelei de birou, PC care necesită o gestionare complexă de licențe și oferă o soluție sustenabilă doar pentru o perioadă scurtă de timp. Mai mult decât atât, producătorii echipamentelor de fabricare a semiconductorilor și a mașinilor-unelte in-house produc plăci de componente dedicate, echipate cu sisteme de operare în timp real, în calitate de controler principal. Ei externalizează dezvoltarea funcționalității controlului general și îşi concentrează resursele pe dezvoltarea tehnologiei lor competitive de bază. Aceste circumstanțe cresc nevoile globale pentru controlere bazate pe arhitectura PC, care asigură fiabilitate și rezistență în mediul de lucru și permite o dezvoltare flexibilă.

Platformă de PC-uri Industriale

Am reunit necesităţile utilizatorilor şi am dezvoltat 3 tipuri de PC-uri industriale. Utilizatorii pot alege acum cele mai bune PC-uri industriale, de la modelele de tip unitate centrală până la cele compacte cu monitoare integrate  pentru a se potrivi cu configurațiile lor de sistem și aplicații. PC-urile industriale au și comunicație EtherCAT, care este o rețea deschisă utilizată peste tot în lume pentru linii de producție și echipamente, precum și asigurarea unui mediu de dezvoltare care permite utilizatorilor să personalizeze funcționalități, lucru ce a fost imposibil cu PLC-urile anterioare.

PC Industrial

PC-ul industrial oferă robustețe și fiabilitate pentru aplicații în domeniul automatizărilor de fabrică și este potrivit atât pentru utilizarea cu programe software de tip Windows cât si cu programe pentru controlul mașinii și automatizare de tip PLC. Datele de producție pot fi colectate pentru a asigura funcționarea stabilă a echipamentelor.

PC Industrial: Controler automatizare maşină IPC

Controlerul automatizare maşină de tip IPC combină în aceeaşi platformă precizia şi viteza seriei NJ/NX de controlere automatizare maşină (PLC-uri) cu versatilitatea şi universalitatea programelor Windows în cadrul unei singure platforme folosind funcţia noastră unică de hipervizare. Astfel sunt îndeplinite atât funcțiile de manipulare a datelor de producție cât și de auto-reglarea de precizie a sistemelor de control, utilizând ILOR+ S (Intrare, Logică, Ieșire, Robotică + Securitate).

Descărcați catalogul de PC-uri industriale Omron aici